Toše Proeski - Nemir (Немир)

Macedonian/Romanization/Transliteration
A A

Nemir (Немир)

Тоше:
Дали е доцна нешто да сменам?
Кому да кажам, без тебе не можам?
Светот да сакаш би ти го купил,
грешев што грешев,
само Бог би ме искупил.
 
Каролина:
Пројде многу време
сама спијам, а ме галат копнежи.
Уште те сакам тебе,
ти си дел од сите мои молитви.
 
Тоше и Каролина:
Ти си немир што ме тера
да се премислам,
да верувам во љубовта,
да научам да простам
зошто секој простува
и барем еднаш се покајува.
Ех, да најдеш некој повод или причина
на полноќ да ме разбудиш,
ќе откриеш во очи дека било вистина
штом велат дека пак нè заљубив.
 
Тоше:
Дали е доцна нешто да сменам?
Кому да кажам, без тебе не можам?
Штом ќе го спомнат твоето име,
солзи се будат, ајде дојди утеши ме.
 
Каролина:
Сакам да те видам,
да те бакнам исто како некогаш,
Чекам и твоја ќе бидам.
Зошто мислиш, зошто не се јавуваш?
 
Тоше и Каролина:
Ти си немир што ме тера
да се премислам,
да верувам во љубовта,
да научам да простам
зошто секој простува
и барем еднаш се покајува.
Ех, да најдеш некој повод или причина
на полноќ да ме разбудиш,
ќе откриеш во очи дека било вистина
штом велат дека пак нè заљубив. (2х)
 
Submitted by GuestGuest on Fri, 01/01/2010 - 00:00
Last edited by Sophia_Sophia_ on Tue, 28/06/2016 - 07:35
Thanks!

 

Advertisements
Video
Comments