Russia is waging a disgraceful war on Ukraine. Stand With Ukraine!

Еве ме пак (Eve me pak) lyrics

  • Artist: Aleksandra Janeva (Александра Јанева)
  • Translations: Croatian
A A

Еве ме пак

Еве ме пак, ко сонце без зрак
Ко рамка без слика, пред тебе стојам
Прекривам траг да не видиш зрак,
Од тага што блика, без да бројам.
 
Штом ќе помине се и ќе бидеме сами,
Ќе пробаш да се смениш ти,
Штом ќе помине се и друга тело ти гали,
дур срце чува спомени.
 
Бараме утеха, а чекаме крај
Во душа во пекол, не постои рај,
штом некој губи, некој добива се,
драги веќе НЕ!
На се што сме значеле, му снемува сјај
низ магла од сомнежи се надзира крај.
Не љуби срце што скршено е,
и да сака не може.
 
Еве ме пак, ко сонце без зрак
Ко рамка без слика, пред тебе стојам
Прекривам траг да не видиш зрак,
Од тага што блика, без да бројам.
 
Штом ќе помине се и ќе бидеме сами,
Ќе пробаш да се смениш ти,
Штом ќе помине се и друга тело ти гали,
дур срце чува спомени.
 
Бараме утеха, а чекаме крај
Во душа во пекол, не постои рај,
штом некој губи, некој добива се,
драги веќе НЕ!
На се што сме значеле, му снемува крај
низ магла од сомнежи се надзира крај.
Не љуби срце што скршено е,
и да сака не може.
 
Ко скршен часовник, денот стои не минува
И тоа што не двои, ни време не го лекува!
 
Бараме утеха, а чекаме крај
Во душа во пекол, не постои рај,
штом некој губи, некој добива се,
драги веќе НЕ!
На се што сме значеле, му снемува крај
низ магла од сомнежи се надзира крај.
Не љуби срце што скршено е,
и да сака не може
 
Thanks!
Submitted by Предраг АнѓеловскиПредраг Анѓеловски on Sat, 14/05/2022 - 11:38

 

Comments
Read about music throughout history