Green Day - American Idiot (Macedonian translation)

Macedonian translation

Amerikanski idiot (Американски идиот)

Не сакам да бидам американски идиот.
Не сакам нација под водство на новите медиуми
Го слушате ли звукот на хистеријата?
Америка потсвесно из***** при здрав мозок.
 
Добре дојдовте во нов вид на напнатост.
Низ целата вонземјанска нација.
Каде ништо не треба да е во ред.
Телевизиските соништа на утрешнината.
Ние не сме тие кои треба да следат.
Ова веќе е доволно за расправа.
 
Можеби сум дел од педерската Америка.
Не сум дел од селското движење.
Сега сите ја слушаат пропагандата.
И заедно пеат во добата на параноја.
 
Добре дојдовте во нов вид на напнатост.
Низ целата вонземјанска нација.
Каде ништо не треба да е во ред.
Телевизиските соништа на утрешнината.
Ние не сме тие што треба да следат.
Ова веќе е доволно за расправа.
 
Не сакам да бидам американски идиот.
Една нација управувана од медиумите.
Информационата доба на хистеријата
Ѝ излегува во пресрет на идиотската Америка.
 
Добре дојдовте во нов вид на напнатост.
Низ целата вонземјанска нација.
Каде ништо не треба да е во ред.
Телевизиските соништа на утрешнината.
Ние не сме тие кои треба да следат.
Ова веќе е доволно за расправа.
 
Submitted by ivank23 on Mon, 07/05/2012 - 18:46
Added in reply to request by KnifeMKD
English

American Idiot

Comments