Russia is waging a disgraceful war on Ukraine.     Stand With Ukraine!

Елено ќерко (Eleno kerko) lyrics

  • Artist: Ansambl Beogradske Lole
  • Album: Eleno kerko
A A

Елено ќерко

Елено ќерко, Елено
Ти една на мајка
Што стоиш ќерко, што мислиш
Што книга пишуваш?
 
Пишувам мајко, пишувам
На градот Едрене
Едрене, мајко, Едрене
На моето либе
 
Да купи мајко, да купи
За мене елекче
Елекче, мајко, елекче
Од триста гроша
 
Thanks!
Submitted by niperssonnipersson on 2022-10-01
Submitter's comments:

елек
мн. елеци
Вид збор: Именка, машки род
Ранг: 7218
Вид кратка горна облека без ракави, плетена или од штоф, со копчиња напред. Се носи врз кошула, а под сако.
Англиски: vest Турски: yelek
Примери:
Освен гитарите од некои славни рок-музичари, на аукцијата ќе се најдат и елекот што Лејди Гага го носеше на турнејата во 2010 година.
Оваа есен, машките елеци од сите видови како никогаш досега се во мода.
Вид: облека (ж.)
http://drmj.eu/

OBRAZ UZ OBRAZ
https://youtu.be/-hDByswBgpQ?t=96

 

Comments
Read about music throughout history