Advertisements

Bang Bang (Macedonian translation)

  • Artist: Nancy Sinatra
  • Also performed by: Cher, Dua Lipa
  • Song: Bang Bang 25 translations
  • Translations: Arabic, Azerbaijani, Bulgarian, Croatian, Dutch, French, German, Greek #1, #2, Italian #1, #2, Macedonian, Persian, Portuguese, Romanian, Russian #1, #2, Serbian, Spanish #1, #2, Turkish #1, #2, #3, #4, Vietnamese
Macedonian translationMacedonian
A A

Пау, пау

Јас имав пет, а тој шест години
Јававме на кончиња од стапчиња
Тој јавеше на црн, а јас на бел
И секогаш победуваше
 
Пау, пау, ме застрела
Пау, пау, паднав на земја
Пау, пау, тој ужасен звук,
Пау, пау, драгиот ме застрела
 
Годишните времиња дојдоа, го сменија времето
Кога пораснав, велев дека е мој
Секогаш ќе се насмееше и ќе рече:
- Се сеќаваш како порано си игравме?
 
Пау, пау, ме застрела
Пау, пау, паднав на земја
Пау, пау, тој ужасен звук,
Пау, пау, драгиот ме застрела
 
Музиката пееше, луѓето пееја
Само за мене, ѕвоната биеја.
 
Сега го нема, и не знам зошто
До ден денес, понекогаш плачам
Не се ни збогува,
Немаше време да лаже.
 
Пау, пау, ме застрела
Пау, пау, паднав на земја
Пау, пау, тој ужасен звук,
Пау, пау, драгиот ме застрела
 
Submitted by ivank23ivank23 on Tue, 14/08/2012 - 15:49
EnglishEnglish

Bang Bang

Comments
Advertisements
Read about music throughout history