Russia is waging a disgraceful war on Ukraine.     Stand With Ukraine!

Η Κάθοδος Της Περσεφόνης (The Descent Of Persephone) lyrics

  • Artist: Kawir
  • Album: Πάτερ Ήλιε Μήτηρ Σελάνα
  • Translations: English
Greek (Ancient)
Greek (Ancient)
A A

Η Κάθοδος Της Περσεφόνης

ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΟ ΣΙΩΠΗΛΟ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ
ΣΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΤΟ ΧΑΟΣ
ΣΤΟ ΓΕΜΑΤΟ ΑΝΟΣΙΕΣ ΣΚΙΕΣ
ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΖΟΦΕΡΟΥ ΠΛΟΥΤΩΝΑ
ΣΤΗ ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΦΡΙΚΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
ΣΤΙΣ ΟΧΘΕΣ ΤΟΥ ΤΑΡΤΑΡΟΥ
 
ΒΩΜΟΙ ΗΧΗΣΤΕ
ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΘΛΙΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΧΛΩΜΟ
ΠΕΝΘΙΜΗ ΚΙΤΡΙΝΩΠΗ Η ΛΑΜΨΗ ΤΟΥ ΔΑΥΛΟΥ ΣΟΥ.
ΣΚΙΖΕΤΑΙ Η ΓΗ ΚΑΙ ΣΕΙΕΤΑΙ
ΚΑΘΩΣ Η ΜΑΥΡΟΦΟΡΕΜΕΝΗ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΓΗ
 
ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΟΡΗ
ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΑ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΙΟΥΣ ΘΕΟΥΣ
ΚΥΡΙΑΡΧΕ ΤΟΥ ΘΛΙΒΕΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ω ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ
ΣΥ ΠΟΥ ΒΙΑΙ ΑΠΑΧΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΗ
ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΡΑΤΗΣΕ ΠΙΣΤΑ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ
ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΥ.
 
Thanks!
Submitted by makis17makis17 on 2016-09-17
Last edited by makis17makis17 on 2022-09-24
Submitter's comments:

Majestic!

 

Translations of "Η Κάθοδος Της ..."
Kawir: Top 3
Collections with "Η Κάθοδος Της ..."
Comments
florboxflorbox    Sat, 24/09/2022 - 04:32

ΣΚΙΖΕΤΕ Η ΓΗ ΚΑΙ ΣΕΙΕΤΕ> σκίζεται η γη και σείεται
Ω ΒΑΣΙΛΕΙΣΣΑ >Ω, βασίλισσα
ΣΠΗΛΕΙΑ>σπηλιά
ΣΥ ΠΟΥ ΒΙΑΙ ΑΠΑΧΘΕΙΣ > Σύ που βία απήχθης

Γιατί με κεφαλαία γραμμένοι οι στίχοι;

makis17makis17    Sat, 24/09/2022 - 10:00

Διόρθωσα την "βασίλισσα" και "σπηλιά" τα υπόλοιπα τα έχω αφήσει ως έχουν διότι έτσι γράφονται στα Αρχαία Ελληνικά π.χ. ΑΠΑΧΘΕΙΣ (άπαχθείς) ---> ἀπαχθείς, ἀπαχθεῖσα, ἀπαχθέν, παθητικός αόριστος του ρήματος ἀπάγω, επίσης το σείεται αφορά την γη άρα είναι γ' ενικός Ενεστώτα και όχι β' πληθυντικός ενεστώτα εξακολουθητικού χρόνου οπότε το διόρθωσα και αυτό, άρα 3-1 κέρδισες, Tongue smile πάντως είχα κάνει copy paste τους στίχους οπότε βασίστηκα στο ότι θα ήταν σωστοί.

makis17makis17    Sat, 24/09/2022 - 10:01

Στο γιατί είναι με κεφαλαία έχω απαντήσει στην αγγλική μετάφραση.

florboxflorbox    Sat, 24/09/2022 - 12:21

Fair enough Wink smile
Αντιλαμβάνεσαι όμως πόσο ασύντακτο και κακογραμμένο είναι, έτσι;
"Σύ που βία απαχθείς, αλλά σε κράτησε κοντά του". Άσε που θα έπρεπε να είναι απαχθείσα. Εγώ είδα το που και θεώρησα ότι έλειπε ρήμα. Και έχουμε και τον παρατακτικό σύνδεσμο αλλά που συνδέει δύο κύριες προτάσεις, οπότε πιο λογικό είναι να έχουμε ρήμα σε οριστική αορίστου κι όχι μετοχή. Τελοσπάντων. Και εννοείται ότι το που δεν θα έπρεπε να υπάρχει καθόλου.

florboxflorbox    Sat, 24/09/2022 - 12:27

Βασίζομαι στην επιβεβαίωση που εσύ μπορείς να κάνεις ακούγοντας το κομμάτι. Εγώ δεν τα διακρίνω όλα αυτά ακούγοντας το. Ακούω μόνο ουρλιαχτά. Γι'αυτό και σου δίνω τον πόντο.

makis17makis17    Sat, 24/09/2022 - 16:39

Συμφωνώ ότι το "που" θα έπρεπε να παραληφθεί καθώς και ότι υπάρχουν συντακτικά λάθη όμως ποιος γράφει στα αρχαία σήμερα;
Οπότε κατά κάποιο τρόπο ο στιχουργός είναι δικαιολογημένος.
Επίσης κάνεις δεν μπορεί να βγάλει νόημα ακούγοντας τα ουρλιαχτά, είναι περισσότερο για την ατμόσφαιρα, συμπληρώνουν ως "εφέ" την μουσική.

florboxflorbox    Sat, 24/09/2022 - 17:06

Είναι αρκετά ευφυές, είναι η πάλη φωτός και σκότους, Περσεφόνης και Πλούτωνα, και η σπαραχτική ένωση των δύο και η οδύνη του Κάτω Κόσμου με την επιστροφή της Περσεφόνης, που επιστρέφει μαυροφορεμένη. Δύο κόσμοι. Ταιριάζουν τα ουρλιαχτά σαν εφφέ. Εννοείται.

makis17makis17    Sat, 24/09/2022 - 19:44

Εννοείται γιατί το είδος της μουσικής που παίζει η μπάντα είναι black metal. Tongue smile

Χαίρομαι που το άκουσες το κομμάτι, σε αυτό το άλμπουμ όλα τα κομμάτια του είναι εύθυμα, σε διονυσιακό στυλ το concept αν το ακούσεις όλο θα καταλάβεις, αυτό το κομμάτι που κλείνει το άλμπουμ είναι η εξαίρεση, φυσικά εξυμνεί την Περσεφόνη που θα ένιωθε υπερήφανη αν το άκουγε με αυτό το επικό και πομπώδες ύφος!
Γενικά τα περισσότερα κομμάτια των Kawir μου δημιουργούν αυτό το συναίσθημα, υπερηφάνεια!
Αυτό που έχω προσέξει και που είναι σπάνιο σε μουσικά συγκροτήματα είναι ότι κάθε άλμπουμ τους είναι διαφορετικό με το προηγούμενο κυρίως στην παραγωγή του ήχου, κάθε μπάντα γίνεται γνωστή με έναν ήχο που τον έχει ως σήμα κατατεθέν, εδώ δεν συμβαίνει αυτό άρα δεν συνηθίζεις ή βαριέσαι στο τέλος γιατί υπάρχουν νέες ιδέες στην μίξη στο mastering και γενικά στην παραγωγή.
Για μένα είναι το καλύτερο ελληνικό black metal συγκρότημα γιατί μου φέρνει στο μυαλό εικόνες από την αρχαία Ελλάδα, σε αυτό συμβάλλουν και ορισμένα όργανα που χρησιμοποιούν και που έχουν τις ρίζες τους από εκείνα τα χρόνια (άρπα, αυλός του Πανός κλπ έστω και σε synthesizer) χωρίς όμως να είναι καθοριστικός παράγοντας αφού συμβάλλει το όλο feeling σε αυτό.

florboxflorbox    Sat, 24/09/2022 - 17:10

Και υπογραμμίζω το "μαυροφορεμένη". Επήλθε η αλληλεπιχώρηση σκοταδιού-φωτός. Εξαιρετικό σαν σύλληψη αυτό.

makis17makis17    Sat, 08/10/2022 - 21:00

Υπάρχει άλλο ένα κομμάτι των Kawir που μιλάει για την Περσεφόνη, είναι από το πρώτο τους άλμπουμ νομίζω αν και είχανε κάνει πιο πριν κάποια demos, τα φωνητικά δεν μοιάζουν με τα σημερινά ούτε με αυτά πριν από πέντε χρόνια γενικά αλλάζουν σε κάθε άλμπουμ τους ακόμη και στην παραγωγή διαφορετικά ακούγεται αυτή η δουλειά τους αρκετά πιο καθαρά από ότι επιβάλλει το είδος του bm, είναι το πρώτο κομμάτι που άκουσα από ένα CD compilation τότε και η πρώτη επαφή με την μπάντα, μου είχε κάνει εντύπωση πόσο ήρεμα ξεκινάει με το intro, πως σε τρομάζει με το που μπαίνει, το χαλάρωμα κάπου στη μέση που αν μη τι άλλο σου φέρνει εικόνες από αρχαία Ελλάδα και το ξέσπασμα στο 3:34 με τις χαμηλές να δοκιμάζουν την στατικότητα της πολυκατοικίας Tongue smile , ένα τραγούδι αντάξιο για την θεά του Κάτω Κόσμου !

 

 

florboxflorbox    Sun, 09/10/2022 - 06:17

.."με τις χαμηλές να δοκιμάζουν τη στατικότητα της πολυκατοικίας" χαχχχαχα πρόσεξε μη σου ανέβει καμιά γειτόνισσα από τα Τάρταρα Tongue smile

Read about music throughout history