Radiohead - Creep (Macedonian translation)

Macedonian translation

Одвратен

Кога беше тука претходно
Не можев да те погледнав во очи
Ти си иста како ангел
Твојата кожа ме расплакува
 
Лебдиш како пердув
Во прекрасен свет
Посакувам и јас да бев посебен
Толку проклето1 посебен
 
Но, јас сум одвратен, јас сум чудак
Што барам тука, по ѓаволите?
Јас не припаѓам овде
 
Гајле ми е дали боли
Сакам да имам контрола
Сакам совршено тело
Сакам совршена душа
 
Сакам да приметуваш
Кога ќе ме нема во близина
Ти си проклето посебна
Посакувам и јас да бев посебен
 
Но, јас сум одвратен, јас сум чудак
Што барам тука, по ѓаволите?
Јас не припаѓам овде
 
Таа бега низ вратата
Таа бега
Таа бега, бега, бега, бега
Бега
 
Што и да те прави среќна
Што и да посакаш
Ти си проклето посебна
Посакувам и јас да бев посебен
 
Но, јас сум одвратен, јас сум чудак
Што барам тука, по ѓаволите?
Јас не припаѓам овде
 
  • 1. буквалниот превод на фразата „fucking special“ е „ебено посебен“, ама некако не ми звучи убаво, а и во говорењето на македонски, никогаш не се користи таа глаголска придавка во ваков случај
Submitted by ivank23 on Mon, 09/07/2012 - 02:59
English

Creep

Comments