National Anthems & Patriotic Songs - Croatian National Anthem - Lijepa naša domovino (Albanian translation)

Croatian

Croatian National Anthem - Lijepa naša domovino

Lijepa naša domovino,
Oj junačka zemljo mila,
Stare slave djedovino,
Da bi vazda sretna bila!
 
Mila, kano si nam slavna,
Mila si nam ti jedina.
Mila, kuda si nam ravna,
Mila, kuda si planina!
 
Teci Dravo, Savo teci,
Nit' ti Dunav silu gubi,
Sinje more svijetu reci,
Da svoj narod Hrvat ljubi.
 
Dok mu njive sunce grije,
Dok mu hrašće bura vije,
Dok mu mrtve grobak krije,
Dok mu živo srce bije!
 
Submitted by Anzhelitochka on Wed, 10/10/2012 - 18:20
Align paragraphs
Albanian translation

Himni Kombëtar i Kroacisë - Atdheu jonë i bukur

Atdheu jonë i bukur,
O tokë heroike dhe zemërbardhë,
Lavdia e vjetër e gjyshërinjve,
Të na bekojë përgjithmonë!
 
E dashur, ti je lavida jonë e vetme,
E dashur, ti je e vetmja,
E dashur, ku je ti shtëpia jonë.
E dashur, ku je mal!
 
Rjedh moj Dravë, rrjedh moj Savë,
As ti Danub mos humb fuqinë,
Deti blu trego botës,
Që Kroati e do atdheun.
 
Derisa fushat e tij e ngroh dielli,
Derisa erërat fryejnë dushkun e tij,
Derisa të vdekurit e tij janë në varre të fshehura,
Derisa rreh zemra e tij!
 
Ermal
Submitted by ermal2000 on Wed, 28/12/2016 - 22:54
Added in reply to request by BalkanTranslate1
Comments