Advertisements

Daca ploaia s-ar opri (Macedonian translation)

  • Artist: Cargo
  • Song: Daca ploaia s-ar opri 7 translations
  • Translations: Bulgarian, English, French, Hungarian, Macedonian, Russian #1, #2
  • Requests: Spanish
Macedonian translationMacedonian
A A

Aко дождот запре

Ако си одиш, не затворај ја вратата,
Се надевам утре да поминеш овде,
те испраќам и те гледам
Како да губам нешто од мене,
Се колнам, тешко ми е
 
Рефрен:
можеби ако дождот запре
и од небото не паѓаат веќе солзи
Ѕвезди би произлегле, ти би дошла
Тажен сум, Боже, пак
стојам во крчмата за да си ја потопам горчината
Пијам и те чекам до утрината.
 
Врне полека, полека,
Врне и очите твои ми недостигаат
Се колнам, ми недостигаат.
Те чекам да се вратиш повторно кај мене,
Ми недостигаат лицето и очите твои
Сликата твоја ја земам од орманот
Не ја гледам, не можам.
Се колнам, тешко ми е
 
Рефрен х2:
Врне полека, полека,
Врне и очите твои ми недостигаат
Се колнам, ми недостигаат...
 
Submitted by stara makedonkastara makedonka on Fri, 19/10/2012 - 12:08
RomanianRomanian

Daca ploaia s-ar opri

Please help to translate "Daca ploaia s-ar ..."
Collections with "Daca ploaia s-ar ..."
Comments
ivank23ivank23    Mon, 22/10/2012 - 10:34

Неколку грешки:

Ако си одиш не ја затварај вратата, --> Ако си одиш, не затворај ја вратата
Пијам и те чекам до утринта. --> Пијам и те чекам до утрината.
Чекам те да се вратиш повторно кај мене, --> Те чекам да се вратиш повторно кај мене
Недостигаат ми лицето и очите твои --> Ми недостигаат лицето и очите твои

Advertisements
Read about music throughout history