Elena Risteska - Doživotno (Доживотно)

Advertisements
Macedonian/Romanization/Transliteration

Doživotno (Доживотно)

Уште се навикнувам,
со болката сме веќе на ти.
И замислувам пак,
како спиеш и на срце лом си ми.
Ќе избледат на нас подеднако
среќата и тагата.
Но ти и јас исто ќе значиме
на секој јазик љубов.
 
Припев:
Доживотно ги памтам твојте раце,
како нежно очи ми допираат.
Љубов та ја памти нашата среќа,
давам се што имам да ти купам насмевка,
да ти купам насмевка.
 
Вртам нова страница секој ден,
до кога ќе се лажам?!
Но ја се лажам само себе,
ти си најдрага моја темна страна.
Ќе избледат на нас подеднако
среќата и тагата.
Но ти и јас исто ќе значиме
на секој јазик љубов.
 
Припев:
Доживотно ги памтам твојте раце,
како нежно очи ми допираат.
Љубов та ја памти нашата среќа,
давам се што имам да ти купам насмевка,
да ти купам насмевка.
 
Submitted by san79san79 on Wed, 10/06/2015 - 15:46
Submitter's comments:

Не сум сигурна дали тоа е точно,сум го напишала по слух.

Thanks!thanked 3 times

 

Advertisements
Video
Translations of "Doživotno ..."
Elena Risteska: Top 3
Comments