The Civil Wars - Girl With The Red Balloon (Macedonian translation)

Macedonian translation

Девојката со црвениот балон

Има еден паб во јужниот крај на градов
Времето стои мирно, дури сѐ уште има вино
Таа е онаа од гобленот
Таа што секогаш, и никогаш не е сама
 
Го пушти ли?
Или четирите ветришта го однесоа далеку?
Знае ли таа воопшто?
Таа е девојката со црвениот балон
 
Чашата ѝ беше полна со скап шампањ
Зборувајќи за човек без име
Чадот и огледалата ја беа исцрпиле
Таа е вљубена, и веќе никогаш пак
 
Го пушти ли?
Или четирите ветришта го однесоа далеку?
Знае ли таа воопшто?
Таа е девојката со црвениот балон
 
Толку осамен
Толку осамен
Лебди нагоре
 
Го пушти ли?
Или четирите ветришта го однесоа далеку?
Знае ли таа воопшто?
Го пушти ли?
Или четирите ветришта го однесоа далеку?
Знае ли таа воопшто?
Таа е девојката
Таа е девојата со црвениот балон
 
Submitted by ivank23 on Sat, 11/08/2012 - 15:04
English

Girl With The Red Balloon

More translations of "Girl With The Red ..."
Macedonianivank23
See also
Comments