Helena Blagne - Koga te nema (Кога те нема)

Macedonian/Romanization/Transliteration
A A

Koga te nema (Кога те нема)

И таму кај што не си
те наоѓам.
Замижувам и знам
се препознавам.
Во туѓата си сенка,
во сечии си очи.
Безнадежно
наоколу те барам,
за да те најдам,
во себе си само.
 
Во себе си те носам,
беспоштено,
поминало што било,
заборави.
Со мојот слеј се чекор,
воздржи се од прекор,
насмевни се.
Поминало што било,
што иде нека биде,
и нека биде.
 
Кога те нема,
наоколу те барам.
во туѓата си сенка,
во сечии си очи,
кога те нема.
Кога те нема
најприсутна си тогаш,
и те нема,
и секаде те има,
неизбежно те има,
во себе си те носам.
 
Со мојот слеј се чекор,
воздржи се од прекор,
насмевни се.
Поминало што било,
што иде нека биде,
и нека биде.
 
Кога те нема,
наоколу те барам.
Во туѓата си сенка
во сечии си очи,
кога те нема.
Кога те нема,
најприсутна си тогаш,
и те нема,
и секаде те има,
неизбежно те има,
во себе си те носам.
 
Submitted by san79san79 on Thu, 10/10/2013 - 07:41
Submitter's comments:

MAKFEST 1986

Thanks!

 

Advertisements
Video
Translations of "Koga te nema (Кога ..."
Helena Blagne: Top 3
Comments