Russia is waging a disgraceful war on Ukraine. Stand With Ukraine!

Imagine (Macedonian translation)

Macedonian translationMacedonian
A A

Замисли

Замисли дека нема рај
Лесно е ако пробаш
Нема пекол под нас
Над нас само небо
Замисли како сите луѓе
Живеат за денес
 
Замисли дека нема земји
Воопшто не е тешко
Да нема зошто да убиеш или умреш
И да нема религија
Замисли како сите луѓе
Го живеат животот во мир
 
рефрен:
Ти...
Може ќе речеш дека сум сонувач
Но не сум единствениот
Се надевам дека еден ден ќе ни се придружиш
И светот ќе живее како едно
 
Замисли да нема сопствености
Се прашувам дали можеш
Да нема потреба од алчност и глад
Наше братство на човекот
Замисли како сите луѓе
Го делат сиот свет
 
рефрен
 
И светот ќе живее како едно
 
Thanks!
thanked 2 times
Submitted by ivank23ivank23 on Mon, 13/08/2012 - 00:29
English
English
English

Imagine

Translations of "Imagine"
Bosnian Guest
Estonian Guest
Hungarian Guest
Macedonian ivank23
Spanish Guest
Please help to translate "Imagine"
John Lennon: Top 3
Comments
Read about music throughout history