Karolina Gočeva - Dzvona (Ѕвона)

Advertisements
Macedonian/Romanization/Transliteration
A A

Dzvona (Ѕвона)

Тивко одам по патот, тивко полека
и на тебе си мислам јас
кротко газам по градот што ме израсна
збор - два „добар ден“ од комшија
 
Ѕвонат ѕвона од љубов
љубов голема
да те сакам не престанувам
 
Бадник на праг
гори оган
дома сум јас
 
Знам сите зими ќе минат
нема веќе да те видам
но едно нема да помине
 
Знам сите песни ќе стивнат
сите рози ќе се скинат
јас ќе те сакам до краен ден
 
Знам сите зими ќе минат
нема веќе да те видам
но едно нема да помине
и сите песни да стивнат
дури в небо не се вивнам
јас ќе те сакам до суден ден
 
Светат светла под сите прозори ко ден
а јас светам само за тебе
добри луѓе леб двојат и за другите
и се леат песни од срце
 
Ѕвонат ѕвона
од љубов, љубов голема
љубов која не престанува
 
Божиќ е пак
свети ноќта
дома сум јас
 
Submitted by jargjarg on Tue, 19/12/2017 - 18:35
Last edited by ivank23ivank23 on Wed, 20/12/2017 - 14:20
Submitter's comments:

Source:

YouTube video's description

Thanks!thanked 5 times

 

Advertisements
Video
Comments