N'ato maja rripa-rripa (Chinese translation)

Albanian
Albanian
A A

N'ato maja rripa-rripa

N'ato maja rripa-rripa seç gjëmojnë.
Ndizet lufta për liri e derdhet gjak.
 
Janë trimat partizanë që luftojnë,
janë bijtë e Shqipërise që marrin hak!
 
Janë trimat partizanë që luftojnë,
janë bijtë e Shqipërise që marrin hak!
 
Sot po dridhet tirania anembanë!
Sot po digjet e po bëhet shkrumb e hi,
 
Se u mbushën malet plot me partizanë,
se u ngrit sot gjithë Shqipëria për liri!
 
Se u mbushën malet plot me partizanë,
se u ngrit sot gjithë Shqipëria për liri!
 
Me përpara një flamur të kuq në duar!
Me një torbë me fishekë e një dyfek!
 
Të sfilitur prej fashizmit të copëtuar
turren trimat dhe luftojnë shteg më shteg.
 
Të sfilitur prej fashizmit të copëtuar
turren trimat dhe luftojnë shteg më shteg.
 
Sot po dridhet tirania anembanë!
Sot po digjet e po bëhet shkrumb e hi,
 
Se u mbushën malet plot me partizanë,
se u ngrit sot gjithë Shqipëria për liri!
 
Se u mbushën malet plot me partizanë,
se u ngrit sot gjithë Shqipëria për liri!
 
Submitted by F3ARF3AR on Sat, 20/10/2018 - 12:51
Chinese translationChinese
Align paragraphs

在那一条一条的山上

在那一条一条的山上,他们在怒吼
争取自由的战斗被点燃、血流成河
 
这是勇敢的游击队在战斗
这是阿尔巴尼亚的儿子们的复仇
 
这是勇敢的游击队在战斗
这是阿尔巴尼亚的儿子们的复仇
 
今日暴君全身颤抖
今日它正烧成煤渣和灰烬
 
因为游击队遍布山上
因为整个阿尔巴尼亚今天都为自由而崛起!
 
因为游击队遍布山上
因为整个阿尔巴尼亚今天都为自由而崛起!
 
前进时一面红旗在手中
带着装有弹盒与步枪的包
 
不堪被法西斯渣滓折磨
勇敢的冲锋与战斗一路接一路
 
不堪被法西斯渣滓折磨
勇敢的冲锋与战斗一路接一路
 
今日暴君全身颤抖
今日它正烧成煤渣和灰烬
 
因为游击队遍布山上
因为整个阿尔巴尼亚今天都为自由而崛起!
 
因为游击队遍布山上
因为整个阿尔巴尼亚今天都为自由而崛起!
 
Thanks!

Take a look at my bilibili channel, where I upload videos of anthem & patriotic songs with my translations.

Submitted by KinboiseKinboise on Fri, 22/10/2021 - 07:21
Translations of "N'ato maja ..."
Chinese Kinboise
Collections with "N'ato maja ..."
Unknown Artist (Albanian): Top 3
Comments
Read about music throughout history