Не допирај ме (Ne dopiraj me) (Spanish translation)

Не допирај ме

Те молам оди од мене
Со своите болки замини
Те сакам и проколнувам
да те тешам не можам
 
Те молам оди од мене
Повеќе не ти припаѓам
Без зборој остави ме
Во љубов да верувам
 
Не, не допирај ме!
Нема љубов во тебе
Има некој што посакува
Сиот свет да го стави пред мене
 
Не, не допирај ме!
Нема љубов во тебе
Има некој што посакува
Сиот свет да го стави пред мене
 
Не, не, не, не допирај ме!
Дадов душа, сѐ сништа, сè за тебе!
Со надеж во ѕвездите,
сакам љубов сто ќе остане
сакам љубов сто ќе остане!
 
Submitted by LinervaLinerva on Sun, 26/09/2010 - 12:29
Spanish translationSpanish
Align paragraphs

No me toques

Te pido por favor vete de mi
con tus dolores vete
Te quiero y te ruego
consolarte no puedo
 
Por favor, vete de mi
ya no te pertenezco
Déjame sin palabras
para creer en el amor
 
No, no me toques
no hay amor en ti
Hay alguien que desea
poner el mundo entero a mis pies
 
No, no me toques
di mi alma, mis sueños, todo, todo por ti
Con la esperanza en las estrellas
yo quiero un amor que dure
yo quiero un amor que dure
 
Thanks!
Submitted by PaneurythmiePaneurythmie on Thu, 25/11/2021 - 12:42
Translations of "Не допирај ме (Ne ..."
Spanish Paneurythmie
Please help to translate "Не допирај ме"
Comments
Read about music throughout history