Vis Idoli - Nebeska tema (Macedonian translation)

Macedonian translation

Небеска тема

Со тебе, со тебе
со тебе и овој пат
со тебе долго
долго и недолжно
Мислам, мислам
не сакам да мислам
знам
со тебе секогаш
постои некој пат
 
Тивко, тивко
тивко и овој пат
со тебе, со тебе
ке биднам до крај тука
Мислам, мислам
не сакам да мислам
знам
со тебе секогаш
постои еден пат
 
Сакаше да свириме
јас и моите идоли
да и тевко пееме
да ја чиваме и дење и ноќе
Небото не гледаше
небото не довикуваше
нејзините очи паметни
ја бакнав за последен пат
Тивко, тивко
тивко и овој пат
со тебе, со тебе
ке биднам до крај тука
Мислам, мислам
не сакам да мислам
знам
со тебе секогаш
постои еден пат
 
Јас ке им се јавам
во сонот или на јаве
јас ке им покажам
како кружат созвездијата
Предолго зборувавме
а не беше ни важно
во сите наши сеќавања
секој има еден воздух
 
Submitted by Zabra Zil on Fri, 09/02/2018 - 23:11
Serbian

Nebeska tema

Vis Idoli: Top 3
See also
Comments