Francesco Gabbani - Occidentali's Karma (Macedonian translation)

Macedonian translation

Кармата на западните

Да се биде или да мора да се биде
Сомнение на Хамлетот
Совремно како човек на
Неолитот
Во твоjот кафез 2 х 3 чуствуваjсе удобно
Интелетуалци во кафиќите “интернетолози”
Почесни членов на групата на анонимените селфисти
Интелигенцијата не е повеќе во мода
Лесни одговори, не потребни дилеми
 
ААА се барат (се барат)
Приказни со убав крај
Се надева (се надева)
И како да оди панта реи
And singing in the rain
 
Нирвана лекции
Буда е во една датотека
За сите час на воздух, на слава
Толпата извикува мантра
Еволуцијата се сопнува
Голиот мајмун танцува
Кармата на западните
Кармата на западните
Голиот мајмун танцува
Кармата на западните
 
Врнат капки од Шанел
На стерелни тела
Спасисе од мирисот на твојте слични
Сите “свеолози“ со веб
Кокаина од народите
Опиум од сиромашните
 
ААА се бара (се бара)
Виртуално човештво
Сексапил (сексапил)
И како да оди панта реи
And singing in the rain
 
Нирвана лекции
Буда е во една датотека
За сите час на воздух, на слава
Толпата извикува мантра
Еволуцијата се сопнува
Голиот мајмун танцува
Кармата на западните
Кармата на западните
Голиот мајмун танцува
Кармата на западните
 
Кога животот се расејува
Луѓето паѓаат
Кармата на западните
Капмата на западните
Мајмунот станува
Намасте, але!
 
Нирвана лекции
Буда е во една датотека
За сите час на воздух, на слава
Толпата извикува мантра
Еволуцијата се сопнува
Голиот мајмун танцува
Кармата на западните
Кармата на западните
Голиот мајмун танцува
Кармата на западните
 
Submitted by Arina Barsukova on Fri, 10/03/2017 - 14:19
Italian

Occidentali's Karma

Comments