U2 - One (Macedonian translation)

Macedonian translation

Eden (Еден)

Versions: #1#2
Дали е подобро,
или се чувствуваш исто?
Дали ќе ти биде полесно сега
Кога имаш кого да обвиниш
Ти велиш...
 
Една љубов
Еден живот
Кога е една потреба
Во ноќта
Една љубов
Што можеме да ја споделиме
Која ќе те напушти, душо
Ако не ти е гајле за неа
 
Да не те разочарав?
Или ти оставив лош вкус во устата?
Се однесуваш како да не си љубела
И сакаш и јас да продолжам така
Но, сега е...
 
Прекасно,
Вечерва,
Да се извлече минатото кон светлината
Ние сме едно, ама не сме исто
Ние можеме
Да се грижиме еден за друг
Да се грижиме еден за друг
Еден...
 
За прошка ли дојде тука?
Тука дојде за ги оживееш мрвите?
Тука дојде за да изигруваш Исус...
На болните во твојата глава?
 
Да не барав премногу?
Повеќе отколку што требаше?
Ти не ми даде ништо
Сега тоа е сè што имам
Ние сме едно
Ама не сме исто
Па, ние
Се повредуваме
И потоа пак одново
Ти велиш
 
Љубовта е храм
Љубовта е повисокиот закон
Љубовта е храм
Љубовта е повисокиот закон
Ти ми велиш да влезам
Но тогаш правиш да лазам
И јас не можам да издржам
Со она што го имаш
А имаш само болка
 
Една љубов
Една крв
Еден живот
Мораш да го направиш она што треба
Еден живот
Едни со други
Сестри,
Браќа
Еден живот
Но не сме исто
Можеме да
Се грижиме еден за друг
Се грижиме еден за друг
 
Еден... живот
 
Еден
 
Submitted by ivank23 on Thu, 21/06/2012 - 13:56
4.5
Your rating: None Average: 4.5 (2 votes)
English

One

Comments
Alek Sandar    Thu, 16/08/2012 - 14:34
4

Македонскиот јазик може да има и попоетичен призвук :-)