Advertisements

Pendesë (Russian translation)

Albanian
A A

Pendesë

Dhe kur fajet ty t'i hedhin
Nuk të pyesin as si je
Plagët të pikojnë në errësirë
Tregoji botës sa forcë ke
 
Buzëqeshi të kaluarës
Fshije hijen e trishtimit
Se ti ke forcën brenda vetes
Të fillosh prej fillimit
 
Më thuaj dhe sa
Do jetosh pa ëndrra
E burgosur në pendesë
Më thuaj dhe sa
Të humbur nga vetja
Do mbash dritën e udhës
Për një shpresë
Për një shpresë
 
Jeta kurrë s'të len pa kohë
Që të ngrihesh dhe një herë
Mos beso se ikin ditët
Kur lumturia ty të pret
 
Më thuaj dhe sa
Do jetosh pa ëndrra
E burgosur në pendesë
Më thuaj dhe sa
Të humbur nga vetja
Do mbash dritën e udhës
Për një shpresë
Për një shpresë
 
Më thuaj dhe sa
Do jetosh pa ëndrra
E burgosur në pendesë
 
E burgosur në pendesë
Në pendesë
Në pendesë
 
Submitted by GavagaiGavagai on Thu, 19/11/2020 - 12:20
Submitter's comments:

Participating song at the 2020 edition of the Festivali i Këngës në RTSH.

Music: Inis Neziri
Lyrics: Elhaid Cufi

Russian translationRussian (poetic)
Align paragraphs

Раскаяние

Когда все винят лишь тебя,
Не интересуясь, что ты чувствуешь,
Когда от ранений ты тонешь во тьме,
Покажи всем, насколько ты силён.
 
Улыбка - мгновение прошлого,
Развей тень печали,
Ведь у тебя есть силы жить,
Силы начать всё сначала.
 
Скажи мне, сколько ещё
Ты будешь несчастным,
Скованным раскаянием.
Скажи, сколько ещё,
Потерянный в себе,
Ты будешь освещать дорогу
К надежде,
К надежде...
 
Жизнь никогда не лишит возмоности
Вновь встать на ноги.
Не верь, что дни пройдут,
Когда счастье тебя ждёт.
 
Скажи мне, сколько ещё
Ты будешь несчастным,
Скованным раскаянием.
Скажи, сколько ещё,
Потерянный в себе,
Ты будешь освещать дорогу
К надежде,
К надежде...
 
Скажи мне, сколько ещё
Ты будешь несчастным,
Скованным раскаянием.
 
Скованный раскаянием,
Раскаянием,
Раскаянием...
 
Thanks!
thanked 1 time
This is a poetic translation - deviations from the meaning of the original are present (extra words, extra or omitted information, substituted concepts).
Submitted by Nathaniel RocheNathaniel Roche on Tue, 02/03/2021 - 17:46
Translations of "Pendesë"
Please help to translate "Pendesë"
Inis Neziri: Top 3
Comments
Read about music throughout history