Prayer (Macedonian translation)

Advertisements
Macedonian translation

Молитва

Шшш - одмори го твојот истоштен ум
Деноти исчезна и нѐ остави назад
И ветрот - шепоти тивки приспивни песни
Ќе се смири - па, затвори си ги очите
 
Нека нѐ обвиткаат твоите раце
Низ темнината на ноќва
Ќе нѐ засолнат ли ангелите твои?
Додека не ја видиме светлината
 
Спиј - ангелите ќе те чуваат
И наскоро прекрасните соништа ќе се остварат
Осети ли како духовите ти ја воздугнуваат душата?
Па, сонувај, дури тајните на темнината се разоткриваат
 
Submitted by ivank23 on Wed, 15/08/2012 - 14:22
5
Your rating: None Average: 5 (3 votes)
English

Prayer

Comments
Lemoncholic    Wed, 15/08/2012 - 14:23
5

Looks interesting in Macedonian, very nice. Regular smile