Advertisements

Please help to translate "Не те вадам од памет"

Macedonian/Romanization
A A

Не те вадам од памет

Не те вадам јас од памет
Не те вадам јас од памет
 
Ти и јас исто мислиме
по очи познавам,
како да те чуствувам
во мисливе те допирам.
 
Дали ти и јас
ќе бидеме ко едно некогаш
боли таа тишина
а ноќта пак ме убива
 
Не те вадам јас од памет, памет и сега знај
ова срце е во пламен, пламен и сега јас
за тебе ќе се борам, сакам не дека морам
за мене ти си една.
 
Само една ноќ би можела да смени
само ти, ти би можела да смениш се
за мене ти си една, една
би те чувал тебе јас во карантин
во карантин, тин, тин тебе
 
Не те вадам јас од памет, памет и сега знај
ова срце е во пламен, пламен и сега јас
за тебе ќе се борам, сакам не дека морам
за мене ти си една.
 
Comments