Sil Baştan (Macedonian translation)

Advertisements
Macedonian translation

Одпочеток

Имаш ли сила, љубов
да бараш бисер во длабока вода?
Ако сеуште имаш храброст,
да зборуваш за љубов со мене?
 
Кажи ми душо, љубов моја..
игра ли животот игра со нас?
Изгледаш многу изморено,
можеби чуствата ти се измешани?
 
Понекогаш е потребно да пробаме одпочеток,
да го рестартираме животот..
Понекогаш е потребно да пробаме одпочеток,
да заборавеме се.
 
Како денеска да е последниот ден,
сакам да го живеам испунето.
Било што да ми се појави на патот,
ќе поздравам и ќе продолжам понатаму..
 
Понекогаш е потребно да пробаме одпочеток,
да го рестартираме животот..
Понекогаш е потребно да пробаме одпочеток,
да заборавеме се.
 
Submitted by midnightytmidnightyt on Sun, 13/08/2017 - 13:51
Turkish

Sil Baştan

Comments