Simeon Gugulovski - Sè što sakav (Сè што сакав)

Advertisements
Macedonian/Romanization/Transliteration
A A

Sè što sakav (Сè што сакав)

Сè што сакав јас по тебе
нема здив, нема бол, нема трага.
Сè што сторив, сè што љубев после нас
беше ништо, беше празно, беше лага.
 
Сè што сакав јас по тебе
лажна ноќ стопи, сè како пена.
Сиот живот ти ми беше, сега знам
сета лудост, сите сказни, сета желба
 
Но ти си некаде кај што нема да те допрам
и само празнина ми остана од тебе.
А што да направам со минато, со себе?
Со таа вистина што значеше сè
 
Submitted by ivank23ivank23 on Wed, 26/12/2012 - 15:12
Thanks!

 

Advertisements
Video
Comments