Slave Dimitrov - Каде песно моја (Kade pesno moja)

Macedonian/Romanization/Transliteration
A A

Каде песно моја (Kade pesno moja)

Каде, каде песно моја
кое ли море ти бранува сон?
Каде, каде љубов моја
зар ова не е твојот дом?
 
Каде, каде песно моја
кои ли води ти однеле праг?
Каде, каде таго моја
зар веќе згина твојот глас?
 
Реф.:
Ко детските сништа животот мине
ко игра што буди занес еден луд.
Еднаш е чуден, друг пат тој е толку студен
Ко ѕвезда сина кон неврат ќе згине.
 
Каде, каде љубов моја,
која ли река ти однела сон?
Каде, каде песно моја,
зар ова не е твојот дом?
 
Реф.:
Ко детските сништа животот мине
ко игра што буди занес еден луд.
Еднаш е чуден, друг пат тој е толку студен
Ко ѕвезда сина кон неврат ќе згине.
 
Каде, каде песно моја,
кое ли море ти бранува сон?
Каде, каде љубов моја,
зар ова не е твојот дом?
 
Submitted by sacdegemecssacdegemecs on Sat, 04/01/2014 - 19:44
Last edited by ivank23ivank23 on Wed, 08/01/2014 - 11:30
Added in reply to request by san79san79
Thanks!thanked 6 times

 

Advertisements
Video
Translations of "Каде песно моја ..."
Slave Dimitrov: Top 3
Please help to translate "Каде песно моја ..."
Comments