Suzana Gavazova - Doktore (Докторе)

Macedonian/Romanization/Transliteration
A A

Doktore (Докторе)

Доста е, вака не може
викнете ми брза помош или полудев
од тебе, само од тебе
срце бие тика-така, само од тебе
 
(припев)
Докторе, докторе,
ти ми требаш, докторе,
барај чаре да ме лечиш
како знаеш жити сѐ.
Докторе, докторе,
ти ми требаш, докторе,
дај ми нешто да се смирам
љубовта ме разболе
 
Пиши ми, некои лекови
што ќе можат да ме спасат
еј, од мангупи.
Од тебе, само од тебе
душава од твоите лаги ќе ми препукне
 
(припев)
Докторе, докторе,
ти ми требаш, докторе,
барај чаре да ме лечиш
како знаеш жити сѐ.
Докторе, докторе,
ти ми требаш, докторе,
дај ми нешто да се смирам
љубовта ме разболе
 
Submitted by ivank23ivank23 on Wed, 17/02/2016 - 22:21
Added in reply to request by BalkanskiKidsBalkanskiKids
Thanks!thanked 5 times

 

Advertisements
Video
Translations of "Doktore (Докторе)"
Comments