Advertisements

Vladimir Kotani - Vellezërit

  • Artist: Vladimir Kotani
  • Featuring artist: Eduart Jubani, Milika Nerënxi
  • Also performed by: Llambro Ruci - textwriter
  • Album: Festivali i 22 ne RTSH, 1983
  • Translations: English
Albanian
A A

Vellezërit

Minator ti je o vella
Lart ne nje qyteze
Kurse une piktor, e sot hedh
Midis jush nje portret
 
Miremengjes i them diellit-o
Dhe kantiereve
Me mall ti del me prêt
Ne mes shokeve punetore
Largesin s’e ndjejme
se zemrat ne na afrojne
 
- Refreni
Para nesh hapet rruge e re
Qe cdo dite lulezon
Dashuria ne gjokse na vlon
Shoket kemi vellezer
ne cdo skaj ku punojme
edhe ndjejme gezimin ne jete
 
Ndrijne syte tane dhe zemrat urojne
o per lumturine qe sjell endrra jone
dashuria jone nuk njeh largesi
brezave qe vijne si lule e celur rri
 
- Repeat
..............
 
Thanks!
thanked 3 times
Submitted by Yuiop75Yuiop75 on Tue, 02/03/2021 - 03:41
Last edited by Yuiop75Yuiop75 on Thu, 04/03/2021 - 02:30
Submitter's comments:

alternative interpretation https://www.youtube.com/watch?v=ydYbUZhVE2g

 

Translations of "Vellezërit"
Comments
Read about music throughout history