Vlado Janevski - Od ovoj den (Од овој ден)

Advertisements
Macedonian/Romanization/Transliteration

Od ovoj den (Од овој ден)

Јас кого би сакал ако не си ти
и со кој би делел бол и радости.
Моето срце ти е дом и одаја
од надеж светната и со нежност послана.
 
Кој, кој би ме чекал ако не си ти,
пак да ти се вратам од далечини,
од очите твои грижата да истече
и бликне љубовта штом ти речам еве ме.
 
Од овој ден ти си ми единствена 
и погледни на дланка си ми пишана,
ко златна до срце линија засекогаш крај мене најмила.
Од овој ден ти си се што ми е свето
и погледни само за нас времето,
од рози пат распостила
и одам до крај со тебе најмила.
 
Насмев што од лицето ти изгрева,
дожд и црни облаци ќе растера,
во овој живот и во сите претходни
најубавото што ми се случило си ти.
 
Од овој ден ти си ми единствена 
и погледни на дланка си ми пишана,
ко златна до срце линија засекогаш крај мене најмила.
Од овој ден ти си се што ми е свето
и погледни само за нас времето,
од рози пат распостила
и одам до крај со тебе најмила.
 
Submitted by san79san79 on Tue, 24/12/2013 - 19:45
Thanks!

 

Advertisements
Video
Comments