Chris Isaak - Wicked Game (Macedonian translation)

Macedonian translation

Опасна игра

Светот гореше, никој освен ти не можеше да ме спаси
Чудно е што се желбата може да ги натера глупавите луѓе да прават
Никогаш не ни можев да сонувам дека ќе запознаам некоја како тебе
И никогаш не ни можев да сонувам дека ќе ми е потребна некоја како тебе
 
Не, не сакам да се заљубам
(овој свет секогаш ќе ти го крши срцето)
Не, не сакам да се заљубам
(овој свет секогаш ќе ти го крши срцето)
...во тебе
 
Каква опасна игра
Да правиш да се чувствувам вака
Каква опасна работа правиш
Дозволуваш да сонувам за тебе
Како опасно зборуваш
Никогаш не си се чувствувала вака
Каква опасна работа правиш
Правиш да сонувам за тебе
 
Светот гореше, никој освен ти не можеше да ме спаси
Чудно е што се желбата може да ги натера глупавите луѓе да прават
Никогаш не ни можев да сонувам дека ќе сакам некоја како тебе
Никогаш нема да сонувам дека ќе изгубам некоја како тебе, не
 
Сега сакам да се вљубам
(овој свет секогаш ќе ти го крши срцето)
Сега сакам да се вљубам
(овој свет секогаш ќе ти го крши срцето)
...во тебе
 
Submitted by KaterinaMKD on Wed, 07/03/2012 - 18:35
English

Wicked Game

Comments
Fary    Sat, 25/02/2017 - 09:48

The original lyrics have been corrected, so could you check your translation?