Toše Proeski - Parche od Evropa (Парче од Европа)

Macedonio

Parche od Evropa (Парче од Европа)

Долго време барам ѕвезда најсветла,
само таа фали,
сјај да запали
Порака праќам,
сe од срце,
да не води кај што припаѓаме.
 
Рефрен:
Ние парче од Европа сме,
од вистината не бегајте!
Топли прегратки раширете!
Покрив од срца издлабете
 
Силен оган гори, желба разгори,
Гласот Божји грми
сите исти сме,
дајте ни живот,
без граници,
даؠотворете нови страници.
 
Publicado por Invitado/a el Vie, 01/01/2010 - 00:00
Editado por última vez por Natoska el Jue, 14/05/2015 - 09:49
¡Gracias!

 

Comentarios