Toše Proeski - Son Egzotichen (Сон егзотичен)

Macedonio

Son Egzotichen (Сон егзотичен)

Сон, чуден сон,
Жолто обоен,
Во некоја земја, далечна
Мирис, опоен..
 
Песок, трагови,
Ми шепотат ветрови,
По нив одам јас,
За да дознаам каде си...
 
Како ѕвезден прав,
Ти негде исчезна,
Те молев,
“немој да ме оставаш сам,
Од сонот да се разбудам
 
Исток, сончев зрак
И сон егзотичен,
Со него,
Пак се роди новиот ден,
Но без тебе, сам без тебе
осамен..
 
“Прости ми”, ми рече ти,
Видов сјај во очи коси..
 
Publicado por Invitado/a el Vie, 01/01/2010 - 00:00
Editado por última vez por Natoska el Lun, 26/08/2013 - 11:42
¡Gracias!

 

Comentarios