Zaz - Aux détenteurs (traducción al Macedonio)

traducción al Macedonio

На носителите

Во време кога мојот дух ми говори
За едно организирано безумие
Од оние кои ги водат ништожниците
Кон една распадната иднина
 
Кога контролата е јадосана
И монополот на елитата
Се издига на својата проклета купола
Тие испливуваат од кризата без паника
 
Носители на вистината,
Дајте им на вашите души да дишат
Бидејќи универзумот е измалтретиран
Од екранизираната драма
 
па-па-па-ра-ра
па-па-па-ра-ра
 
Во време кога духовите ни се заталкани
Под анестезија од грубостите
Би сакала моја совест да ме поштеди
Од болката на човештвото
 
Цврстата култура заглавувајќи се во кал
Ја демократизира глупоста
Многу морбидните екрани кои предизвикуваат
Вознемиреност кај нашите неподвижни тела
 
Носители на вистината,
Дајте им на вашите души да дишат
Бидејќи универзумот е измалтретиран
Од екранизираната драма
 
па-па-па-ра-ра
па-па-па-ра-ра
 
Кога животите ни се движат по шините
На трауматизираната утрешнина
Кога нашите деца се раѓаат во огорченоста
На една догматизирана одмазда
 
Кога да има пепел, се чини логички
И нападите нè прават несвесни
Кога да се откажеш од уметноста, е класика
А да земеш оружје, реторика
 
Носители на вистината,
Дајте им на вашите души да дишат
Бидејќи универзумот е измалтретиран
Од екранизираната драма
 
Носители на вистината,
Дајте им на вашите души да дишат
Бидејќи универзумот е измалтретиран
Но, знам,
Дека сè ќе се смени
 
Publicado por ivank23 el Lun, 14/05/2012 - 23:16
Francés

Aux détenteurs

Comentarios