Nirvana - Smells Like Teen Spirit (traducción al Macedonio)

traducción al Macedonio

Мириса на младешки дух

Земете пиштоли,
Донесете ги пријателите
Забавно е да се изгуби и да се преправаш
Таа е претерано самоуверена
О, не, знам еден грд збор
 
Здраво, здраво, здраво, здраво?
Здраво, здраво, здраво, колку ниско?
Здраво, здраво, здраво, здраво, колку ниско?
Здраво, здраво, здраво.
 
Со исклучена светла е помалку опасно
Овде сме сега, забавувајте нѐ!
Се чувствувам глупаво и заразно,
Овде сме сега, забавувајте нѐ!
Мулат!
Албино!
Комарец!
Моето либидо!
Хеј!
 
Најлош сум во тоа што најдобро го правам
И за оваа дарба, се чувствувам благословено
Нашава мала група секогаш била,
И секогаш ќе биде крајот
 
Здраво, здраво, здраво, здраво?
Здраво, здраво, здраво, колку ниско?
Здраво, здраво, здраво, здраво, колку ниско?
Здраво, здраво, здраво.
 
Со исклучена светла е помалку опасно
Овде сме сега, забавувајте нѐ!
Се чувствувам глупаво и заразно,
Овде сме сега, забавувајте нѐ!
Мулат!
Албино!
Комарец!
Моето либидо!
Хеј!
 
(соло)
 
И заборавам зошто пробувам -
О, да, веројатно зашто тоа ме смее
Тешко ми беше, беше тешко да помислам дека...
Па, добро, сеедно, нема врска
 
Здраво, здраво, здраво, здраво?
Здраво, здраво, здраво, колку ниско?
Здраво, здраво, здраво, здраво, колку ниско?
Здраво, здраво, здраво.
 
Со исклучена светла е помалку опасно
Овде сме сега, забавувајте нѐ!
Се чувствувам глупаво и заразно,
Овде сме сега, забавувајте нѐ!
Мулат!
Албино!
Комарец!
Моето либидо!
 
Одрекување! (х9)
 
Publicado por ivank23 el Sáb, 23/03/2013 - 18:58
Inglés

Smells Like Teen Spirit

Comentarios
Fary    Jue, 04/06/2015 - 11:49

The line "She's over bored and self-assured" in the first verse has been corrected, so could you check your translation?