Toše Proeski - Na Veligden sum se zaĺubil (На Велигден сум се заљубил)

Macedonio

Na Veligden sum se zaĺubil (На Велигден сум се заљубил)

На Велигден сум се заљубил
на тој голем ден христијански
Ајде Боже ти ми помогни
Кажи каде да ја најдам
Ајде Боже ти ми помогни
Кажи каде да ја најдам
 
Толку народ јас не сум видел
што на Велигден се насобрал
Мили Боже ти ми помогни
Кажи каде да ја најдам
мили Боже ти ми помогни
Кажи каде да ја најдам
 
Гајди сега нека одекнат
Одовде па сè до небото
Јас со песна ве повикувам
така неа ќе ја најдеме
 
Е мој народе македонски
Сегде каде што си населен
Љубов Божја сè ќе победи
Сета надеж пак ќе воскресне
Тука најсилно со векови
Ѕвонат црквите македонски
 
Јас со песна ве повикувам
Сакам неа да ја најдеме
Јас со песна ве повикувам
Така неа ќе ја најдеме
 
Publicado por Bazilija el Lun, 01/12/2008 - 16:10
Editado por última vez por Natoska el Lun, 26/08/2013 - 12:23
¡Gracias!

 

Comentarios
san79    Jue, 27/12/2012 - 10:11

Možeš li postaviti video ove pjesme gdje je pjeva Toše,voljela bi je čuti?

Можете да поставите видео на оваа песна каде што ја пејат Тоше, јас би сакала да го слушнам?(Јас се извинувам за лошиот пишување на македонски)