Luis Miguel - Amanecer (traduction en macédonien)

traduction en macédonien

Будење (раденување)

Будење (Разденување)
И да го видам твоето насмеано лице
Е задоволство и
Привилегија за мене
 
Барајќи ја светилната
Во топлината на твојот поглед
И се будиме со љубов
 
Гледајќи го сонцето
Сместено во твојата коса
И зората (и на почетокот)
твојата скриена насмевка
 
Преглед на моите стихови
имаат ритам и боја
Задоволство ми е
 
Будење (Разденување)
Сега знам како е
 
Јас сум до тебе
Јас припаѓам само на тебе
И никогаш повеќе
Во моите соништа нема страв да чуствувам
 
Веќе има иднина
 
Будење (Разденување)
И гледам дека си до мене
 
Тоа што го правиш е толку
Толку долго врме
Ми е задоволство
И привилегија за мене
 
Publié par gianluca_no1 le Dim, 25/09/2011 - 02:21
Plus de traductions de « Amanecer »
macédoniengianluca_no1
Voir aussi
Commentaires
gianluca_no1    Dim, 25/09/2011 - 02:22

Amanecer = Разденување но бидејки нема логика мозе да се користи тука како будење исто тоа означува и зора,кугри и сл.