Maná - El verdadero amor perdona (traduction en macédonien)

traduction en macédonien

вистинската љубов простува

ти го имаш целиот простор
полава од твоето одсуство
полава од твојата тишина
нема зборови,нема изговори
ти ме забоврави
не одговарш на повиците
ти не го одржуваш твоето ветување
ти ме осуди мене за ништо
немој да ме пограбаш без да ми простиш
 
погледни срце ова е измама
се се мeнува и прави штеата
и ке пукне во воздухот
како меурчиња од сапуница
како можев да те повредам
да те измамам и да те навредам
сродна душа никогаш не се заборава
дури и ако моето срце престани
 
има! лоши чуства не отруваат нас
тоа нас не боли
и да не се вартиш срце
ти мора да простиш
 
вистинската љубов простува
не се напушта , не се крши
не се затвара не пука
како меурчиња од сапуница
 
Грешка е нешто човечко
Тоа не го оправдува неверството
вистинските љубовници се разбираат еден со друг ,љубов посто измѓу нив
и зборави на лошите чуства
ноќта започнува немир на
скршени соништа и болка
и јас се прпелам низ креветот
држење за ништо
молејќи за твое простување
 
Види, срце, колку ми недостасуваш
Денови минуваат ,годините минуваат
И мојот живот прснува
како меурчиња од сапуница
како можев да те повредам
да те измамам и да те навредам
сродна душа никогаш не се заборава
дури и ако моето срце престани
 
има! лоши чуства не отруваат нас
тоа нас не боли
и да не се вартиш срце
ти мора да простиш
 
вистинската љубов простува
не се напушта , не се крши
не се затвара не пука
како меурчиња од сапуница
 
Вистинската љубов простува (2)
Ако љубовта е вистинска, таа не се скрши, не се напушта
 
Publié par gianluca_no1 le Mar, 15/11/2011 - 12:56
espagnol

El verdadero amor perdona

Commentaires