Publicité

Imagine (traduction en macédonien)

traduction en macédonienmacédonien
A A

Замисли

Замисли дека нема рај
Лесно е ако пробаш
Нема пекол под нас
Над нас само небо
Замисли како сите луѓе
Живеат за денес
 
Замисли дека нема земји
Воопшто не е тешко
Да нема зошто да убиеш или умреш
И да нема религија
Замисли како сите луѓе
Го живеат животот во мир
 
рефрен:
Ти...
Може ќе речеш дека сум сонувач
Но не сум единствениот
Се надевам дека еден ден ќе ни се придружиш
И светот ќе живее како едно
 
Замисли да нема сопствености
Се прашувам дали можеш
Да нема потреба од алчност и глад
Наше братство на човекот
Замисли како сите луѓе
Го делат сиот свет
 
рефрен
 
И светот ќе живее како едно
 
Publié par ivank23ivank23 le Lun, 13/08/2012 - 00:29
anglaisanglais

Imagine

Aidez à traduire « Imagine »
John Lennon: Top 3
Commentaires
florquinnflorquinn    Ven, 22/02/2019 - 18:26

The source lyrics have been updated. Please review your translation.