L'italiano (traduction en albanais)

Advertisements
Relecture demandée par l’auteur(e)
traduction en albanais

Italiani

Lermeni te kendoj
me kitare ne dore
lermeni te kendoj
jam italian
 
mirmengjes italia me spagetit
dhe nje partizan si president*
me radion e makines gjithmone ne doren e djathte
dhe nje kanarine mbi dritare
 
mirmengjes italia me artistet e tu
me posterat e tua te shumte amerikan
me kenget me dashurine
me zemren
me gjithmone e me shume femra dhe me më pak murgesha
 
mirmengjes italia
mirmengjes Maria
me syte plot me melankoli
mirmengjes zot
e di qe ti e di qe edhe une jam ketu
 
Lermeni te kendoj
me kitare ne dore
lermeni te kendoj
nje kenge ngadale ngadale
lermeni te kendoj
sepse jam krenar
jam nje italian
nje italian i vertete
 
Mirmengjes italia qe nuk trembet
dhe me shkumen e rrojes me mente
me kostumin blu me vija
dhe moviola** gjithmone eshte te djelave ne televizor
mirmengjes italia me kafene ekstra te forte
corapet e reja ne sirtarin e pare
me flamurin te pastrimi kimik
dhe nje fiat 600*** i prishur
 
mirmengjes italia
mirmengjes maria
me syte plot me melankoli
mirmengjes zot
e di qe ti e di qe edhe une jam ketu
 
lermeni te kendoj
me kitare ne dore
lermeni te kendoj
nje kenge ngadale ngadale
lermeni te kendoj
sepse jam krenar
jam nje italian
nje italian i vertete
 
Publié par denida le Dim, 24/06/2018 - 17:30
Ajouté en réponse à la demande de Zarina01
Commentaires de l’auteur·e :

*sandro pertini-presidenti i italise
**moviola -makineria e pare qe rregullonte filmat nga televizori
***fiat 600-nje makine e vogel italiane

L’auteur(e) de cette traduction a demandé une relecture. Cela signifie qu’il ou elle sera ravi(e) de recevoir des remarques, corrections, suggestions, etc. Si vous avez des notions dans ces deux langues, n’hésitez pas à ajouter un commentaire.
italien

L'italiano

Collections avec « L'italiano »
Toto Cutugno: Top 3
Commentaires