Please translate Ljubov Verna (Љубов Верна)

macédonien

Ljubov Verna (Љубов Верна)

Ај добровечер девојко млада
млада и многу убава.
За тебе чука срце во гради,
и ако незнам која си.

Ја сум со става и бело лице
добра како ангел на срце
гледај ме во очи икона права
каква што нема на земјава.

Ах љубов верна ти што си една
сега си баш најпотребна
да споиш срца во едно тело
какво што не се видело.

На срце младо не му е лесно
кога мома си одбира
за да го грее небесно сонце
сватови за свадба да збира.

Ја сум со става и бело лице
добра како ангел на срце
гледај ме во очи икона права
каква што нема на земјава.

Ах љубов верна ти што си една
сега си баш најпотребна
да споиш срца во едно тело
какво што не се видело.

Aidez à traduire « Ljubov Verna (Љубов Верна) »
Commentaires