Please translate Parče duša (Парче душа)

macédonien

Parče duša (Парче душа)

На лице не ми пишува
кој сум и што сè сум поминал
и победи и порази
во години што се слизнале низ образи

Ти преслатка и галена
во твој свет како бајка шарена
за малку сјај, блештавило
спремна на сè само за дел од
мојво лудило

Парче душа продавам
во секој град, на секој друм
да љубам и да оставам
како од Бога под ова небо
проклет сум

Да потпалиш би сакала
Во мене оган
со усни како грев,
а не знаеш, си растела,
кога јас од едни други
веќе изгорев.

Парче душа продавам
во секој град, на секој друм
да љубам и да оставам
како од Бога под ова небо
проклет сум

Plus de traductions de « Parče duša (Парче душа) »
Commentaires