Please translate Sakam da ne te sakam (Сакам да не те сакам )

macédonien

Sakam da ne te sakam (Сакам да не те сакам )

Ќе ти испратам
в рака солзи берени
што по тебе либе
ми се леани
да си измиеш
со нив око неверно
за да видиш
кој те љубел искрено

Колку сакам
да не те сакам
и се молам
да не те молам
ќе ти простам
не проколнувам
но за на век
ќе се збогувам

ќе си извадам
в рака зборој алтани
што во гради
тежат неизречени

Ќе ти испратам
јас ко пиле шарено
да ти пее
јас ги имам плачено

Колку сакам
да не те сакам
и се молам
да не те молам
ќе ти простам
не проколнувам
но за на век
ќе се збогувам

Plus de traductions de « Sakam da ne te sakam (Сакам да не те сакам ) »
Commentaires