Translate Srce preku neboto

macédonien

Srce preku neboto (Срце преку небото)

Пред да те сретнам тебе
мислев дека љубов е
што помалку да дадам
на крајот да им земам сѐ.

Но, мојот свет се пресели
во твоите очи бакарни
ко во песко жив потонав во нив
кога рече ти.

Разголи ми ја душата
покори ми го телото
и ѕвездите ќе навезаат за нас
срце преку небото.

Во овој свет на лаги
само ти си вистина
среде мрачен океан
единствен остров светлина.

Ко бос да газам преку жар
брзам да ти прејдам праг
маска отфрлам, срце отварам
да ми кажеш пак.

Разголи ми ја душата
покори ми го телото
и ѕвездите ќе навезаат за нас
срце преку небото.

Commentaires