Please translate Zborovi (Зборови)

macédonien

Zborovi (Зборови)

Еден покрај друг,
а километри меѓу нас
Уште еден чин
на добро извежбана страст
Како мачји очи светат само две
жарчиња во мрак
Се лажеме без срам, а нема кој,
нема кој да биде јак

Зборови, јалови празни зборови
не ќе можат овој пат 
да не состават   
Зборови паѓаат
ко карти згужвани 
на крај од лоша претстава

Се што имавме одамна си дадовме
пуста навика гледај кај не одведе
Едно време кај што смеа садевме
сега растат сомнежи
Еден од нас двајца знае се,
а другиот е крив

Commentaires