Eminem - Stan (traduction en bosnien)

traduction en bosnien

Stan

Stan
 
REFREN:
Moj čaj se ohladio, pitam se zašto
Sam uopšte ustala iz kreveta.
Jutarnja kiša zaklinje moj prozor,
I ništa ne mogu vidjeti.
A i da mogu, sve bi ionako bilo sivo,
Ali tvoja slika na zidu
Me podsjeća da i nije tako loše,
Nije tako loše.2X
 
Dragi Slim,
Pisao sam ti, ali još se ne javljaš. Ostavio sam broj mobitela, pejdžer i kućni broj na dnu. Poslao sam dva pisma jesenas, sigurno ih nisi dobio. Sigurno je bio neki problem u pošti ili nešto. Ponekad prealjkavo naškrabam adrese kad ih bilježim, ali kako god, pusti to. Šta ima, čovječe, kako ti je kćerka? I moja djevojka je trudna, uskoro ću biti otac. Ako to bude djevojčica, pogodi koje ću joj ime dati? Nazvat ću je Bonnie. Čitao sam o tvojem daidži Ronnieu, moja sućut. Imao sam prijatelja koji se ubio zbog neke k--e koja ga nije htjela. Znam da ovo sigurno čuješ svaki dan, ali ja sam tvoj najveći fan. Imam čak i ono „underground“ čudo što si napravio sa Scamom. Imam sobu punu tvojih postera i slika, čovječe. Sviđa mi se i stvar koju si snimio sa Rucusom, takođe, to je bilo veliko. Kako god, nadam se da ćeš ovo dobiti, piši mi, samo za ćaskanje.
Istinski tvoj najveći fan, Stan
REFREN
 
Dragi Slim,
Još me nisi zvao ili pisao. Nadam se da si imao priliku. Nisam ljut, samo mislim da je grozno to što ne odgovaraš fanovima. Ako nisi htio razgovarati sa mnom nakon koncerta, nisi morao, ali si mogao potpisati autogram za Matthewa. To je moj mali brat, čovječe, ima samo šest godina. Čekali smo te po nepodnošljivoj hladnoći četiri sata, a ti si samo rekao 'Ne'. To je poprilično nisko, čovječe, ti si kao, njegov prokleti idol. Želi biti baš kao ti, voli te više nego ja. Nisam toliko bijesan, samo ne volim da mi se laže. Sjeti se kad smo se upoznali u Denveru, rekao si da ako ti budem pisao, vratit ćeš mi. Vidiš, ja sam na neki način baš kao ti. Ni ja nikad nisam znao svog oca, stalno je varao i tukao moju mamu. Mogu se poistovijetiti s onim što govoriš u svojim pjesmama, pa kad imam loš dan, skrenem s uma i pustim ih jer nemam ništa drugo pa to pomaže kad sam deprimiran. Čak imam i tetovažu tvoga imena preko grudi. Ponekad se siječem da vidim koliko krvari, to je kao adrenalin, bol je tako jaka emocija za mene. Sve što ti kažeš je stvarno, i poštujem te jer to govoriš. Moja djevojka je ljubomorna jer stalno pričam o tebi. Ali ona te ne zna kao ja, Slim, niko ne zna. Ona ne zna kako je ljudima kao nama bilo odrastati. Moraš me nazvati, čovječe, bit ću najveći fan kojeg ćeš izgubiti.
Iskreno tvoj, Stan
P.S.: Mi bismo trebali biti zajedno, takođe.
 
REFREN
 
Dragi gospodine Ja-Sam-Predobar-Da-Zovem-Ili-Pišem-Svojim-Fanovima,
Ovo je zadnje što ću ti ikad poslati. Prošlo je šest mjeseci i još ni riječi. Ne zaslužujem to? Znam da si dobio moja zadnja dva pisma, napisao sam adrese savršeno. Pa, ovo je moja kaseta koju ti šaljem, nadam se da ćeš je preslušati. Sada sam u autu, vozim 90 na autoputu. Hej, Slim, popio sam skoro cijelu votku, izazivaš me da vozim? Znaš onu pjesmu od Phila Collinsa „In the air of the night“ o čovjeku koji je mogao spasiti ovog drugog od utapanja, ali nije, i tada je Phil sve to shvatio i našao tog čovjeka na emisiji? Tako nekako i ovo izgleda, ti si mene mogao spasiti od utapanja. Sad je prekasno, na hiljadu sam tableta za smirenje i ošamućen sam. A sve što sam željeo je jedno obično pismo ili poziv. Želim da znaš da sam odlijepio sve tvoje slike sa zida. Volim te, Slim, mogli smo biti zajedno! Razmisli o tome! Ali sad si sve uništio, nadam se da ne možeš zaspati i sanjaš o tome. I kad sanjaš nadam se da ne možeš spavati i vrištiš! Nadam se da te grižnja savjesti jede, i ne možeš disati bez mene! Vidiš, Slim... Šuti, vještice, pokušavam pričati! Hej, Slim, to je moja djevojka, vrišti iz gepeka. Ali, ja joj nisam prerezao vrat, samo sam je zavezao. Vidiš, ja nisam kao ti. Jer, ako se uguši, još će više patiti, i onda će i ona umrijeti. Pa, sada moram ići, skoro sam na mostu. Ne, zaboravio sam... Kako ću ovo poslati?
 
REFREN
 
Dragi Stan,
Mislio sam ti pisati ranije, ali sam bio zauzet. Rekao si da ti je djevojka trudna, koliko joj je još ostalo? Vidi, stvarno sam polaskan što ćeš tako nazvati svoju kćerku. I evo autograma za tvoga brata, napisao sam ga na kačketu. Žao mi je što te nisam vidio na šouu, sigurno sam te profulio. Nemoj misliti da sam to uradio namjerno, samo da bih te naljutio. A šta je ono što kažeš da i ti voliš sebi rezati vene? Rekao sam da je to samo glupiranje, hajde, koliko si skrenuo? Imaš nekih problema, Stan, mislim da trebaš savjetovanje. Da ti se pomogne, da ne bi odletio kad malo siđeš dole. I kako misliš, nama je suđeno da budemo zajedno? Takve stvari me navraćaju da ne želim da se upoznamo. Stvarno mislim da ti i tvoja djevojka trebate jedno drugo, ili bi je možda trebao tretirati bolje. Nadam se da ćeš pročitati ovo pismo, samo da stigne do tebe na vrijeme, prije nego što se ozlijediš. Mislim da ćeš biti sasvim uredu ako se malo smiriš. Drago mi je da te inspirišem, ali, Stan, zašto si tako ljut? Pokušaj razumjeti da ja tebe želim za fana, samo ne želim da radiš neke ludosti. Vidio sam ovu glupost na vijestima prije nekoliko sedmica od koje me se smučilo; neki pijani luđak je vozio auto preko mosta, a djevojka mu je bila u gepeku. Bila je trudna s njegovim djetetom. U autu su našli kasetu, ali nisu rekli za koga je. Kad malo bolje razmislim, njegovo ime je bilo... to si bio ti...
Kvragu!
KRAJ
 
Publié par translator99 le Sam, 28/01/2012 - 19:45
5
Note : None Moyenne : 5 (1 note)
anglais

Stan

Commentaires