Publicité

Vlado Janevski - Crno Tikveško (Црно Тиквешко)

  • Artiste: Vlado Janevski ( Владо Јаневски)
  • Traductions : anglais, croate, translittération
macédonien/Romanization/translittération
A A

Crno Tikveško (Црно Тиквешко)

На полноќ се палат запалки 
На полноќ се љубат сказалки 
а кому ли она вечерва 
нуди усни место вечера? 
 
На срце се топат снегови, 
а она под прсти негови 
Ајде, дечко, уште литар дај 
Божја крв од нејзиниот крај 
 
Ноќеска нек ме разбие 
Црно Тиквешко, црно Тиквешко 
Кој не сакал тој незнае 
што е најтешко 
Црно Тиквешко 
 
За кого ли грее постела 
За кого ли бело носела 
Како ми е само јас си знам 
дајте вино да му признаам 
 
Ноќеска нек ме разбие 
Црно Тиквешко, црно Тиквешко 
Кој не сакал тој незнае 
што е најтешко 
Црно Тиквешко 
 
(Черешна се од корен корнеше) 
 
Ноќеска нек ме разбие 
Црно Тиквешко 
Кој не сакал тој незнае 
што е најтешко 
Црно Тиквешко 
 
Црно, црно Тиквешко
 
Publié par san79san79 le Jeu, 26/12/2013 - 08:26
Merci !

 

Publicité
Vidéo
Traductions de « Crno Tikveško (Црно ... »
Vlado Janevski: Top 3
Commentaires