Dario - Zajdi, jasno sonce (Зајди, јасно сонце)

Macedón

Zajdi, jasno sonce (Зајди, јасно сонце)

Сиот живот сум се борел
и кој знае сто сѐ ќе сум сторел
Само да не беше со мене груба судбино
Изгледа така морало да биде
Сѐ сто ќе остане зад мене да е со мака створено
 
И зошто сите мои драги луѓе
Ко бистра вода низ прсти ми се губат
Или се далеку низ свет или горе некаде
Само ти ми остана од сите
И после долги години се враќам кај тебе
 
Зајди јасно сонце што поскоро можеш сакам ноќ
Да биде да не види никој
Дека солзи течат од очиве ко река
Зошто мене никој веќе не ме чека
 
И сега за сѐ искрено јас жалам
Можеби требаше барем да се јавам
Враќање назад нема тоа ме плаши најмногу
Станува јасно зошто дури сега
Слушам бузуки, а во градиве ме стега и не запира
 
Kűldve: tuotti Szombat, 25/09/2010 - 17:59
Köszönet
Hozzászólások
ssSchneidi    Hétfő, 16/07/2012 - 21:39

The lyrics have been updated.
Please update your translation if needed.