Xavier Naidoo - Europa (Macedón translation)

Macedón translation

Европа

Моето срце чука за тебе, Европо
Ти ми даваш надеж
Ти одамна ме освои
Но, не ги разбирам твоите владетели
 
Моето срце чука за тебе, Европо
Ти ме носиш од темнина кон светлост
Носиш визија која беше толку голема
А со твоето совршенство е завршена
 
Можеме да изгубиме, само ако не победиме за нас
Ништо добро не може да се случи ако Европа се сруши
 
Моето срце чука за тебе, Европо
Имам визија за тебе
Те нарекуваат – тврдина Европа
И многу, толку многу веќе биле тука
 
Можеме само да изгубиме...
 
Ти имаш визија за милиони
Многу сонуваат за тебе
Во илјада верзии
И јас носам една во мене
 
Можеме само да изгубиме...
 
Kűldve: ivank23 Csütörtök, 07/06/2012 - 19:14
Added in reply to request by marinos25
Hozzászólások
marinos25    Hétfő, 17/06/2013 - 21:42

Ivank23, thank you very much for distributing the vision! Regular smile

ivank23    Kedd, 18/06/2013 - 00:13

Glad I could help. Wink smile