Vopli Vidoplyasova - Kraina mriy (Країна мрій) (Macedón translation)

Macedón translation

Zemјa od soništata (Земја од соништата)

Слушнав, или ми се сони
Дека има постои земја од соништата,
И магичната шума расте во таа земја
Секој може да отиде во таа шума.
Да ги почувствува тајните.
Да чува тајна на дамнешните магии.
 
Нека ме носи реката
Во прекрасниот брод,
Нека ме носи низ небото,
Како во сон.
 
Има ретки патишта,
За да се стигне до самите длабочини,
Таму небесните животни жалат.
Но, не се прашувам,
Дали оваа земја ја има на карта,
И веднаш заминувам на далечното место.
 
Реката носи, нè носи нас
Во прекрасниот брод,
Носи низ небото, како во сон.
 
Kűldve: ivank23 Kedd, 19/06/2012 - 12:14
Added in reply to request by brightswan
Ukrán

Kraina mriy (Країна мрій)

Hozzászólások