Reklám

Zoran Georgiev - Нема враќање (Nema vraḱanje)

  • Előadó: Zoran Georgiev (Зоран Георгиев)
  • Also performed by: Radojka Šverko
  • Album: Фестивал на забавни мелодии „Скопје 71.“ (1971)
A A

Нема враќање

За стари дни не тагувај ти,
пред тебе ноќ се отвора пак.
Штом сакаш друг, заборави сѐ
и некој траг, и спомен драг.
 
Нема враќање сега, знај,
штом си решила, појди ти
и да веруваш дека ова
ќе те понесе докрај.
 
Нема враќање сега, знај,
штом си решила, појди ти
и верувај му дека сака
да ти припаѓа докрај.
 
За стари дни не тагувај ти,
пред тебе ноќ се отвора пак.
Штом сакаш друг, заборави сѐ
и некој траг, и спомен драг.
 
Нема враќање сега, знај,
штом си решила, појди ти
и да веруваш дека ова
ќе те понесе докрај.
 
Нема враќање сега, знај,
не се смутувај, молчи ти
и верувај му дека сака
да ти припаѓа докрај.
 
Köszönet
Kűldve: OndagordantoOndagordanto Szerda, 16/06/2021 - 23:39
Submitter's comments:

Текст: Ѓоко Георгиев
Музика и аранжман: Алфи Кабиљо

 

Hozzászólások
Read about music throughout history