Έκκληση προς όλους τους Έλληνες

8 posts / 0 nuovo
Moderator
Iscritto dal: 29.08.2011
Pending moderation

Μόλις μετέφρασα αυτό το τραγούδι και σας το αφιερώνω ελπίζοντας τα λόγια του να πιάσουν τόπο...

Εξηγήσεις: Έζησα τη μισή ζωή μου στην Ελλάδα (23 χρόνια) και ξαναγύρισα πριν κάτι χρόνια στη Γερμανία όπου γεννήθηκα.
Ξέρω από τους φίλους μου και συγγενείς στην Ελλάδα (και λίγο από τα ΜΜΕ) πόσο δύσκολα είναι αυτή τη στιγμή στη πατρίδα και έχω ζήσει αρκετά σ' αυτόν τον κόσμο για να καταλάβω ότι θα κρατήσει μάλλον καιρό αυτή η παλιοκατάσταση, ίσως ακόμα να έρθουν και χειρότερα (που φυσικά δεν εύχομαι!!!).

Η παρούσα κατάσταση δεν είναι δίκαιη (αν και ξέρω από πρώτο χέρι ότι τις τελευταίες δεκαετίες ο Ελληνικός Λαός δεν ενεργοποίησε όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις του για το καλό του και άφησε στο παρελθόν πολλές φορές να τον παραπλανήσουν, ίσως γιατί καμιά φορά του γυάλισε στο μάτι κάποιο είδος χρυσαφιού, τάχα διευκολύνσεις και καλοπεράσματα. Όχι όλοι, μα και ουκ ολίγοι ό,τι αφορά τη ζωή γενικότερα κοιμόντουσαν και αναπαύονταν στων παλιών τις δάφνες). Αλλά στο όλο 'παιχνίδι' έχουν ανακατευτεί σκοτεινές και άδικες δυνάμεις. Το ότι μπορούν και κάνουν ακόμα τη δουλειά τους αυτές και να εξαπλώνονται εκεί που δεν ανήκουν, κατά τη γνώμη μου σημαίνει απλά ότι δεν βρήκαν ακόμα την απαραίτητη (εσωτερική) αντίσταση εκεί που χώνονται (μιλάω από προσωπική εμπειρία, πέρασα διάφορες περιπέτειες, απατεωνιές, άδικα δικαστήρια κτλ τα οποία σταμάτησαν όλα ως εκ δια μαγείας μόλις αντελήφθειν την πραγματικήν αξία μου και επήρα τη ζωή επιτέλους πραγματικά στα χέρια μου, τώρα ούτε με πλησιάζουν οι όμοιοί τους, λες και εξαφανίστηκαν από προσώπου γης!!!)

Ο λόγος που σας γράφω, όμως, είναι (αν μη τί άλλο και όπως ανέφερα πιο πάνω) ένα τραγούδι που με έκανε να ανατριχιάσω όταν το πρωτάκουσα, το οποίο ήθελα με όλη τη ψυχή μου να σας το αφιερώσω, γιατί πιστεύω ότι οι Έλληνες (επίσης αν μη τί άλλο) είναι λαός πολεμιστής, που σημαίνει ότι όλοι μας είμαστε, ένας και ένας, μία και μία, όλοι πολεμιστές, και μάλιστα φιλειρηνικοί, δεν θέλουμε κανενός το κακό, ποτέ δεν το θέλαμε και έτσι θα μείνει, γιατί δεν το έχουμε ανάγκη. Είμαστε μεγάλοι (μεγαλόψυχοι), αλλά πρέπει να το ξαναθυμηθούμε, όχι να μιλάμε για τα μεγάλα ονόματα της πλούσιας και ένδοξης ιστορίας μας, αλλά να μάθουμε απ' αυτούς και να τους ξεπεράσουμε στο μεγαλείο τους! (Έχω ακούσει αρκετούς άσχετους Έλληνες να συγκρίνουν τους ξένους με τους Έλληνες/Ελλάδα αναφέροντας παλιούς ή αρχαίους "εμείς τους φέραμε τα φώτα" κτλ., αλλά να ακούγεται κάθε φορά στο στίλ "θα φωνάξω το μεγάλο αδερφό μου, θα σας δείξει αυτός" Wink smile όχι, ΕΜΕΙΣ πρέπει να γίνουμε "μεγάλος αδερφός" να μας σέβονται οι καλοί και κακοί του κόσμου!). Επίσης έχουμε το καθήκον να μάθουμε να αλληλοσυντονιζόμαστε, γιατί το σύνολο του Ελληνικού Λαού είναι το άθροισμα όλων των Ελλήνων/-νίδων και η ψυχή του Ελλ. Λαού είναι το άθροισμα όλων των ψυχών των Ελλήνων/-νίδων, είδαμε τί βγαίνει όταν οι ψυχές είναι ασυντόνιστες μεταξύ τους και κάνει ο καθένας του κεφαλιού του και ό,τι κάνει για 'τη πάρτυ' του!

Εντάξει τώρα, τα είπα, τα παραπάνω τα κουβαλάω εδώ και χρόνια μαζί μου και έπρεπε κάποτε να τα πω και νιώθω την ανάγκη να τα ακούσουν όσο γίνεται παραπάνω άτομα. Ίσως περίμενα να μπω στην κοινότητα αυτή, ποιός ξέρει.

Λοιπόν, απολαύστε και προσπαθήστε να 'νιώσετε' το εν λόγω τραγούδι.

Αν μη τί άλλο (άλλη μια φορά :)) θα χαρώ πολύ να μου πείτε τη γνώμη σας, για το τραγούδι, για τη κατάσταση ή για τα τυχόν ορθογραφικά μου λάθη, αν θέλετε, έτσι για να γίνει διάλογος Wink smile

Editor
Iscritto dal: 24.10.2011

πολύ ωραίο τραγούδι

Moderator
Iscritto dal: 29.08.2011

Γιατί το ήξερα ότι η 'τετράδα' σας θα απαντούσε πρώτη;;;; Regular smile

Editor
Iscritto dal: 24.10.2011

Biggrin

Moderator
Iscritto dal: 29.08.2011
Editor
Iscritto dal: 24.10.2011

kai auto polu oraio

Moderator
Iscritto dal: 29.08.2011

Ναι, ευχαριστώ και πιστεύω ότι εδώ και καιρό μας λείπει περισσότερο μια πνευματική-ηθική ορθοποδιά, που να μας δίνει τη δυνατότητα να βλέπουμε θετικά τα πράγματα ακόμα και (και ιδίως) όταν περιβαλλόμαστε από αρνητισμό και δύσκολες συνθήκες. Τώρα παρά ποτέ πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι και ενωμένοι να οραματιστούμε ένα καινούργιο κόσμο μας (ή αν θές: μιαν νέα Ελλάδα), όπως τον θέλουμε σχεδιάζοντας με βάση την ακριβή μελέτη της σημερινής μας κατάστασης βήμα-βήμα το μέλλον μας. Δεν χάθηκαν όλα ακόμα, αλλά θα χαθούν αν σταματήσουμε τα όνειρα, συνεχίσουμε αντί αυτού να μην συνεργαζόμαστε για το καλό όλων μας και γενικώς τα παρατήσουμε.

Λέω πολλά, ε; Αλλά με καίει!!!

Moderator
Iscritto dal: 29.08.2011

Μόλις βρήκα τα παρακάτω λόγια σε ελληνικό blog:

«Μην προσποιούμαστε πως τα πράγματα θα αλλάξουν αν συνεχίσουμε να κάνουμε τα ίδια πράγματα. Μία κρίση μπορεί να αποδειχθεί πραγματική ευλογία για κάθε άνθρωπο, για κάθε έθνος. Επειδή όλες οι κρίσεις φέρνουν πρόοδο.
Η δημιουργία γεννιέται μέσα από την οδύνη, ακριβώς όπως η μέρα γεννιέται μέσα από το σκότος της νύχτας. Μέσα στην κρίση γεννιέται η επινοητικότητα, οι ανακαλύψεις και οι μεγάλες στρατηγικές. Εκείνος που ξεπερνά την κρίση, ξεπερνά τον εαυτό του χωρίς να εξαντληθεί. Εκείνος που αποδίδει την αποτυχία του σε μία κρίση, υποβιβάζει το ταλέντο του και δίνει περισσότερη σημασία στα προβλήματα παρά στις λύσεις. Η ανικανότητα είναι η πραγματική κρίση.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα των λαών και των εθνών είναι η νωχελικότητα, με τη οποία προσεγγίζουν τις λύσεις των προβλημάτων τους। Δεν υπάρχει πρόκληση χωρίς μία κρίση! Χωρίς τις προκλήσεις η ζωή γίνεται ρουτίνα, ένα αργό βασανιστήριο। Δεν υπάρχει αρετή χωρίς κρίση! Μόνο μέσα σε κατάσταση κρίσης μπορούμε να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας! Χωρίς την κρίση, κάθε άνεμος μετατρέπεται σε τρυφερό άγγιγμα। Κάθε αναφορά σε μία κρίση, απλά την προμοτάρει. Το να μην μιλάς για μια κρίση προάγει τον κομφορμισμό. Αντιθέτως, ας δουλέψουμε σκληρά! Ας σταματήσουμε, μια για πάντα, την μαινόμενη κρίση, που αντιπροσωπεύει την τραγωδία της άρνησής μας να την αντιμετωπίσουμε!»

Albert Einstein

Aggiungi un commento